Vakantie moet relatie redden


De verwachtingen waren hoog. Het gaat al een tijdje niet goed, maar de vakantie zou jullie als gezin zeker weer nader tot elkaar brengen. Eindelijk tijd voor elkaar.

Hooggespannen verwachtingen

Jullie waren echt toe aan vakantie. De laatste tijd leefden jullie langs elkaar heen. Het was ook zo druk. En als je elkaar al zag, dan waren de ruzies niet van de lucht. Ruzies om niets! Terwijl belangrijke onderwerpen, zoals geldzaken of de kinderen, niet besproken werden. Alle zorgen en strubbelingen bij elkaar zorgden, dat je zelfs af en toe je vraagtekens zette bij jullie relatie. Maar de vakantie zou uitkomst bieden. Alle tijd voor elkaar. En voor een goed gesprek.

‘Een relatie die niet loopt, fiks je niet in een vakantie’

Teleurgesteld?

Heeft de vakantie je niet gebracht wat je ervan hoopte? Je bent zeker niet de enige. Niet voor niets is er na de zomervakantie een toename te zien van het aantal relatiebreuken. Het verwachte helende effect van ‘tijd voor elkaar’ valt vies tegen. Soms brengt een vakantie de verschillen tussen jullie als partners en ouders juist pijnlijk aan het licht. Verschillen die in het begin van de relatie spannend en leuk waren, kunnen nu hinderlijk en vervelend zijn. Vooral als de tolerantiegraad daalt.

Wat maakt een relatie gezond?

Een gezonde relatie is meer dan met elkaar kunnen praten. En meer dan tijd hebben om samen leuke dingen te doen. Er zijn stellen, waarvan een van de ouders vaak langdurig van huis is, zonder dat dit ten koste gaat van de relatie. Wat je als kind bij je ouders vond, zoek je als volwassene (on)bewust bij je partner: een vertrouwde plek, waar je altijd blindelings op terug kunt vallen.

Wat te doen?

Na alles wat er gebeurd is, is het moeilijk om je veilig te voelen bij de ander. En om de ander die onvoorwaardelijke veiligheid te bieden. Het vraagt moed om je opnieuw kwetsbaar op te stellen. En het vraagt kracht om er voor de ander te willen zijn, terwijl jij zelf ook zoveel nodig hebt.

Uit liefde voor je kind

Ook de kinderen zijn gebaat bij een goede relatie tussen jullie. 1Door biedt relatiecoaching aan iedere ouder afzonderlijk en/of gezamenlijk om voor elkaar en de kinderen weer die veilige thuishaven te zijn. Want geen enkele ouder maakt een einde aan de relatie, tenzij alles is geprobeerd.