KernAanpak

Experts in relatie, scheiding en samengestelde gezinnen

Wat is de KernAanpak

Met de KernAanpak ben ik in staat om niet meer stil te blijven staan bij de ruzie van de dag, maar te werken aan de onderliggende problematiek. Niet het aanleren van aangepast gedrag wat meestal maar korte tijd vol te houden is. En al zeker niet in een emotionele tijd want dan valt iedereen terug op oude patronen. 


We gaan dus samen op zoek naar waarom jij bepaald gedrag laat zien. Vaak gaat het om gedrag dat je wel laat zien bij je partner, maar niet op je werk, bij je vrienden of familie. Je wilt je helemaal niet zo gedragen maar het gebeurd toch steeds weer. Wat is het dat dit gedrag triggert? Wat doet de ander wat het bloed onder jouw nagels vandaan haalt? En hoe komt dit?


Door ons te focussen op de onderliggende problematiek in plaats van alle anekdotische bewijsverhalen kunnen we de negatieve dynamiek tussen jullie blijvend herstellen. Dit is in ieder geval nodig voor een gezond collegiaal ouderschap na de scheiding. Daarnaast kan het er voor zorgen dat jullie weer zien en ervaren waarom jullie ooit met elkaar in zee zijn gegaan. Op deze manier kan een scheiding wellicht worden afgewend. 

6 weken een pas op de plaats

Een relatiecrisis kent verschillende fases. Om er zo maar eens een paar te schetsen:


  • Een van jullie heeft de knoop doorgehakt en geeft aan (zo) niet mer verder te willen, Voor de ander vaak een donderslag bij heldere hemel. Pure paniek overheerst. Is de relatie dan zomaar voorbij?
  • Jullie willen allebei niet meer verder, maar opgeven is (nog) geen optie. Misschien hebben jullie al eens relatietherapie gehad zonder blijvend succes.
  • Dat je gaat scheiden is een feit, maar je bent bang meer kapot te maken dan dat nodig is.
  • Jullie zijn al gescheiden, maar het lukt maar niet om relaxed om te gaan met je ex en je eigen leven op te pakken.
  • Je zit in en nieuwe relatie die samen goed loopt, maar als de kinderen er zijn dan ontstaat er strijd.
  • Of je ex heeft (te) veel invloed op jouw situatie.  Doe zelf de Relatietest

In welke fase van een relatiecrisis jij ook zit, de KernAanpak biedt jou en je partner de hulp en begeleiding om in 6 weken meer helderheid te krijgen. Je krijgt duidelijkheid over de patronen waarin jullie vastlopen én je zet de eerste stappen om deze patronen los te laten. Sinds lange tijd zullen jullie elkaar weer écht horen en zien. 


Dit leidt tot een besluit waar jullie beide achter staan. Het gezamenlijke besluit om samen aan de slag gaan en (weer) te bouwen aan een gezonde, liefdevolle en gelijkwaardige relatie of het  besluit dat het beter is om respectvol uit elkaar te gaan en te bouwen aan een gezond en gelijkwaardig ouderschap.

Roos Boer over de KernAanpak


Meer over Roos Boer en de KernAanpak in de media?

STAP UIT DE CRISIS 

STOP MET OVERLEVEN

EN LEEF !