Kleine diensten

 en weer samen door 1 deur

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn

Naast de uitgebreide en soms langdurige trajecten om in complexe situaties weer samen door 1 deur te kunnen, bied ik ook kleinere diensten aan. Deze vormen vaak een onderdeel van de grotere trajecten maar kunnen ook zelfstandig afgenomen worden. 


Tijdens een inventarisatiegesprek bepalen we samen wat er voor jou en jullie nodig is om weer samen door 1 deur te kunnen.


Schroom niet en neem gerust contact met mij op.

De kleine diensten zijn ...

  • Sparringsessie over jouw of jullie situatie
  • Uitleg van jullie relatiecontract (samenlevingscontract, huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden)
  • Schrijven van een ouderschapsplan
  • Evaluatie van het gezamenlijk ouderschap
  • Schrijven van een convenant
  • Alimentatie(her)berekening

Anderen gingen je voor en zeggen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Alimentatie herberekening
Na verloop van tijd is er veel bij ons veranderd. We hebben allebei een nieuw samengesteld gezin en ook de zorg voor andere kinderen. Af en toe ontstond er wrevel over de kosten van de kinderen en dat voelde niet fijn. We wilden geen uitgebreid mediationtraject maar wel onze financiële zorgverdeling eens tegen het licht laten houden. Na een intake-gesprek waarin we onze wensen kenbaar maakten heeft Renata een herberekening gemaakt en deze aan ons voorgelegd. Na een goed gesprek hebben we nieuwe afspraken vastgelegd waar we allebei voorlopig weer mee uit de voeten kunnen. Dank voor de duidelijke uitleg en je creativiteit.


Lieke en Tom, co-ouders van 3 kinderen

Ms. Nameless
Add Your Stars
Evaluatie ouderschapsplan
Bij onze scheiding hadden we afgesproken om het ouderschapsplan jaarlijks te evalueren. Nooit gedaan natuurlijk. Ook andere afspraken bleken we niet na te leven. Een vriendin van ons raadde ons aan om eens met Renata te gaan praten. Zij had er goede ervaringen mee. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben al onze ergernissen op tafel gelegd die met een verrassende humor en relativerend zijn besproken door Renata. Het werd opeens allemaal minder zwaar. Samen hebben we het plan aangepast aan de realiteit die inmiddels anders was dan toen we scheidden. Goed om iedere paar jaar te doen als de kinderen een nieuwe fase ingaan. Dank je wel Renata en tot over een paar jaar.


Marianne en Fred, gezamenlijk ouders van 2 meisjes

Ms. Nameless
Add Your Stars
Schrijven ouderschapsplan
We waren bij een mediator die ons begeleidde bij de scheiding. Het ouderschapsplan moesten we zelf schrijven of van internet plukken. Dat voelde toch niet zo goed. Bij het zoeken op internet stuitten wij op Renata. Dat was een schot in de roos. Het meest waardevolle vonden wij de gesprekken waarbij zij ons meenam in allerlei scenario's waarin de kinderen terecht kunnen komen in hun leven. En hoe wij hier dan mee om wilden gaan en wat voor effect dat dan weer had op de kinderen. Wij hadden het allemaal niet zo kunnen bedenken. En door die gesprekken kwamen onze neuzen echt dezelfde kant op. Met recht uit liefde voor onze kinderen.


Martin en Miranda, ouders van 4 kinderen

Ms. Nameless
Add Your Stars

STAP UIT DE CRISIS 

STOP MET OVERLEVEN

EN LEEF !