bruistabletje
Scheiden
Scheiden
05/17/2024
0

Ben jij een zuigtabletje?

05/17/2024
0Als gescheiden ouders leven is niet gemakkelijk. Je wilde uit elkaar, maar bent nog steeds met elkaar verbonden door jullie gezamenlijke zorg voor de kinderen. Dat gaat soms anders dan jij wilt. De ander snapt je niet, communiceert slecht of houdt zich niet aan de afspraken. Irritaties alom.

De ander moet veranderen

Hoeveel mooier zou het zijn als die ander zou veranderen? Als de ander leert luisteren en communiceren? En vooral zich aan de gemaakte afspraken houdt? In gesprekken met gescheiden ouders en op facebookpagina’s voor deze doelgroep is het gemopper over de ander niet van de lucht.

‘Van zuigtablet naar bruistablet’

Omstanders worden niet vrolijk van al die klagende ouders. Zij gaan klagers liever uit de weg. Het kost namelijk te veel energie om in de buurt van zo’n zuigtabletje te zijn. Hoe anders is het wanneer jij jezelf ombuigt naar een bruistabletje? Als jij kijkt naar wat er allemaal goed gaat? En je hier de energie uit put om met jezelf aan de slag te gaan? Vrienden en kennissen zullen je van harte steunen.

Het goede voorbeeld

Heb jij de moed om te kijken naar waar jij de situatie kunt veranderen? Wil jij jouw communicatie aanpassen aan die van de ander, zodat hij of zij jou beter begrijpt? Sta jij open voor de ideeën van de ander en weet je een compromis te sluiten waar jullie allebei gelukkig mee zijn? Kun jij veranderen van een zuigtabletje naar een aanstekelijk bruisend mens?

Wat te doen?

Jezelf veranderen is moeilijk. Jij hebt iemand nodig die je een spiegel voorhoudt en zonder keiharde verwijten je leert waar en hoe het anders kan. Emoties zijn besmettelijk. Als jij positiever in de relatie staat, volgt de rest vanzelf. De andere ouder, maar ook de kinderen zelf ontspannen als het tussen jullie beter gaat.

Uit liefde voor je kind

Je leest het: je hoeft niet samen aan de slag te gaan om de relatie te verbeteren. Wacht daarom niet op de ander en kom zelf in actie. Laat de positiviteit aanstekelijk werken. Meld je nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Uit liefde voor je kind (en voor jezelf).

*)De metafoor Van zuigtablet naar bruistablet – welke in mijn familie al jarenlang gebruikt wordt – is inmiddels uitgegroeid tot een woordmerk van  “Bovendelijn”; Hoe leuk is dat.
Reacties
Categorieën