Scheiden zonder rechtsgang

Mediation bij scheiding, zodat je altijd door 1 deur kunt

‘Ik wil scheiden zonder lijden’

Je ziet het in je omgeving: ouders gaan uit elkaar en de scheiding verloopt ogenschijnlijk goed. Totdat blijkt dat de gemaakte afspraken eigenlijk te weinig voldoen en kleine irritaties uit de vroegere relatie struikelblokken worden. Of er komen nieuwe partners die soms te veel invloed krijgen op de opvoeding. Van tevoren hadden zij zich dit niet voor kunnen stellen. Nu lopen ze vast in hun gekibbel en haantjesgedrag. En de kinderen zijn er de dupe van.
‘Zo willen wij het niet!’ stellen jullie.

Hoe willen jullie het wél?

Waar een wil is, is een weg.
Hebben jullie er alles voor over om dit soort problemen te voorkomen? Schakel dan hulp in bij jullie scheiding van een ervaren scheidingsmediator. Samen sorteren wij voor op de uitdagingen in jullie toekomst. Daarmee voorkomen jullie dit soort problemen straks.

Een echtscheidingsconvenant voor nu én later

Met mijn ervaring als scheidingsmediator begeleid ik jullie om de zakelijke kant goed en eerlijk te regelen in het echtscheidingsconvenant. We beginnen echter met jullie ouderschapsplan. Kinderen scheiden immers niet en als ouders blijven jullie samen verantwoordelijk. Pas wanneer alles voor hen goed geregeld is, is het tijd voor het echtscheidingsconvenant. Met eerlijke afspraken over huisvesting, alimentatie, vermogensverdeling en pensioenafspraken.

Scheiden is ook je relatie goed afsluiten

Je staat hier misschien niet bij stil, maar net als het begin een ritueel kent, verdient ook het einde van een relatie een goede afsluiting. Je kunt allebei goed verder wanneer je nog eenmaal gehoord wordt in je teleurstelling of verdriet. En zo ook nog een keer naar de ander luistert. Bovendien spreken jullie naar elkaar uit wat je in de ander waardeert als ouder. Dit vormt de basis van jullie verdere relatie als collega’s in ouderschap.

We hebben ook een flyer over dit onderwerp.
Klik hier voor de online versie