Begeleiding ná scheiding

Alleen verder door 1 deur

Alleen verder blijkt lastiger dan je dacht.

De scheiding had rust moeten brengen. Het zou de eerste stap zijn in je nieuwe leven. Volgens de mensen om je heen zou je er "sterker" uitkomen. Maar waarom voelt het dan nog steeds niet zo? 


Je bent echt niet de enige die het moeilijk vindt om na de scheiding je eigen leven op te pakken. Veel meer mensen dan je denkt, zitten vele jaren na de scheiding nog knel. Mensen die zelf geen scheiding hebben meegemaakt snappen het niet goed en zeggen dan al snel: 'Waarom kunnen die mensen niet gewoon normaal doen? Stap over je schaduw heen. Doe het voor de kinderen'. Alsof het zó gemakkelijk is. 


Meestal wordt er te weinig tijd besteed aan het loskomen van de ander. Scheiden is een rouwproces. Vergelijkbaar met het rouwproces voor een overleden partner, maar dan lastiger. De ander loopt immers nog rond, maar maakt geen deel meer uit van jouw leven. Of toch wel? Je hebt nog wel contact met elkaar, ook al loopt dat meestal stroef. Maar je moet wel. De ander is immers wel heel belangrijk voor je kinderen. Dit is ingewikkeld zeg. 


En alsof het nog niet ingewikkeld genoeg is, ben je nog veel meer verloren dan je partner, je maatje. Je gezin is veranderd. Je maakt niet meer 100% van de tijd je kinderen mee. Het voelt soms alsof je aan de zijlijn staat van het leven van je kinderen. Alsof een deel van je geamputeerd is. Dan is ook je toekomstbeeld compleet veranderd, je financiële situatie en waarschijnlijk ook je woonsituatie. Pfff zoveel veranderingen in 1 keer en dat moet je dan alleen kunnen handelen? Misschien leg je de lat voor jezelf wat te hoog?


Neem nú de tijd voor jezelf! Laat mij je aan de hand nemen om je door dit proces heen te helpen, zodat jij werkelijk je leven weer kunt oppakken. 

Herken jij dit?

 • Je bent nog steeds niet echt blij
 • Het voelt alsof je leven in de wacht staat
 • Je houdt meer rekening met de ander dan je eigenlijk zou willen
 • Je vindt het niet prettig om met de ander in 1 ruimte te zijn
 • Je wordt onrustig als je denkt aan contact met de ander
 • Soms heb je weer eindeloze ruzies en discussies
 • Je bent nog steeds niet echt jezelf
 • Je voelt je verdrietig en onmachtig
 • Je kinderen lijden er ook onder. 
 • Je kinderen nemen afstand van jou of van hun andere ouder.

Het kan ook zo

 • Je voelt je blij en gelukkig 
 • Je staat vol in het leven en geniet
 • Je houdt nog wel rekening met de ander, maar zonder dat er over jouw grenzen wordt gegaan
 • Je kunt prima met de ander in 1 ruimte zijn zonder je ongemakkelijk te voelen
 • Je blijft bij jezelf in contact met de ander
 • Je hebt je gevoel van eigenwaarde weer terug
 • Er worden geen oude koeien meer uit de sloot gehaald
 • Je kunt je volledig richten op het heden en jouw toekomst
 • Je hebt een goed contact met de kinderen
 • De kinderen hebben een goed contact met hun andere ouder

Anderen gingen je voor en zeggen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Loskomen van mijn ex
Ik hield zielsveel van mijn man. Ondanks dat hij vreemdging met iemand waarvan ik dacht dat het  mijn vriendin was. Toen ik twijfelde of hij vreemdging heb ik mijn zorgen bij haar geuit en zij? Zij deed alsof haar neus bloedde en zei dat ik waarschijnlijk spoken zag. Dubbel bedrogen, zo voelde het. En ondanks alles hielp ik hem zijn tas te pakken als hij een weekend wegging. Naar haar!!! Als ik er nu op terugkijk zie ik hoe bizar dat was. Ik bleef voor hem zorgen om  de pijn niet te voelen van de scheiding. Renata heeft mij vol begrip zachtjes door het rouwproces heen geholpen. Samen met haar heb ik mijzelf weer bijeen geraapt en de regie gepakt over mijn eigen leven.


Miriam,  moeder van 1 dochtertje 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Schuldgevoel is slechte raadgever
Ik was het die een einde maakte aan de relatie. Ik was verliefd geworden op een ander. Met mijn ex voerde ik alleen nog maar de "Familie B.V."  zoals Renata dat zo mooi samenvat. En ja die Familie B.V. die draaide goed en daarin waren we gelukkig. Maar als partners waren we elkaar verloren. Om de pijn bij mijn ex te verzachten wilde ik hem overal zijn zin in geven en bleef ik voor hem zorgen. Daar stak Renata op een liefdevolle manier een stokje voor want op de langere termijn zou dat alleen maar voor nog meer wrevel gaan zorgen.  Bedankt dat je mij geholpen heb om hem echt los te laten. Dit bleek ook voor hem goed te werken want sindsdien is er ook een nieuwe liefde in zijn leven, 


Judith, ex van Felix

Ms. Nameless
Add Your Stars
Na 5 jaar eindelijk los van elkaar
Onze dochter, Suze, vroeg mij contact op te nemen met Renata. Hoezo? Haar moeder en ik waren  al 5 jaar uit elkaar, hadden een goed contact en beide een nieuwe partner. Suze schetste de situatie. Bij alles wat ik deed maakte ik blijkbaar een vergelijking met haar moeder of vroeg ik mij af wat zij er van zou vinden. Ik was helemaal niet "klaar" met mijn ex en vice versa. Dus zijn we samen het traject bij Renata in gegaan. Een heftig traject waarbij je vooral naar je eigen aandeel leert kijken. We hebben de bak met ellende tussen ons onder het tapijt vandaan gehaald en geleegd. We gaan nog steeds goed met elkaar om, maar het voelt zoveel vrijer. Ik raad dit echt iedereen aan na, of tijdens een scheiding. 


Martinvader van Suze en gescheiden van Anoniem

Ms. Nameless
Add Your Stars

STAP UIT DE CRISIS 

STOP MET OVERLEVEN

EN LEEF !