Workshop: Invulling van de (Stief-)vaderrol bij scheiding

De invulling van het vaderschap is na een scheiding best lastig. Het is niet iedereen gegeven om een co-ouderschap aan te gaan met de moeder van je kinderen. Dit betekent dat je minder tijd met de kinderen door zult brengen als voorheen. De invulling van de tijd gaat ook minder vanzelfsprekend. En vaak gaat een omgangsregeling met veel strubbelingen gepaard.

Ook de rol van stiefvader is geen makkelijke. Je brengt relatief veel tijd door met de kinderen van een ander en automatisch wordt verwacht dat je de vaderrol invult. Wellicht ben je zelf ook vader en voedt je jouw kinderen anders op dan dat je stiefkinderen worden opgevoed. Hoe ga je hiermee om?

Voor wie is deze workshop?

Voor alle gescheiden vaders en stiefvaders.

Als je samen komt met de stiefvader van je kinderen of met de biologische vader van je stiefkinderen kan dit voor een extra dimensie zorgen tijdens deze workshop.

Wat biedt deze workshop jou?

Na afloop van de workshop heb je tips en trics gekregen hoe je als geschieden vader of als stiefvader een mooie invulling kunt geven aan jouw rol in het leven van je (stief-)kinderen.

Er wordt ingegaan op onder andere:

  • de problemen die kunnen ontstaan als omgangsregelingen moeizaam verlopen;
  • ouderverstoting en vervreemding;
  • loyaliteitsproblemen van kinderen;
  • wat als vader en stiefvader samen de vaderrol vervullen.

Werkwijze

De workshop is interactief. Dit wil zeggen dat naast informatieoverdracht er ook ruimte is om samen met anderen (vaders en stiefvaders) aan de slag te gaan om tips en trics te krijgen in jouw situatie.

Duur

2 uur

Waar

In de oude kapel van het voormalige klooster van Ulft
F.B. Deurvorststraat 43 in Ulft – 1e verdieping (naast de lift)

Wanneer

19 juni *)
18:45 inloop – 19:00 start – 21:00 einde

Kosten

€ 50,00

*) Bij onvoldoende deelnemers wordt u uitgenodigd voor een individuele sessie of een sessie in kleine setting.