Workshop: Rust & Harmonie in het Fusiegezin

Het maakt niet uit of je wilt gaan samenwonen met je nieuwe partner of dat je deze stap al gemaakt hebt. Je wilt graag dat deze nieuwe relatie gaat slagen. Je realiseert je dat dit niet altijd eenvoudig zal zijn. Een nieuw samengesteld gezin runnen is namelijk best een uitdaging. Omgaan met elkaars kinderen, verschillende stijlen van opvoeden en niet te vergeten de bemoeienis van een ex-partner kan een ongezonde impact hebben op ieders leven. Het gevolg is dat bijna 70% van deze gezinnen binnen vijf jaar weer uit elkaar gaan.

Deze workshop geeft jou inzicht in de meest voorkomende problemen bij samengestelde gezinnen. Je krijgt tips en trics om de dynamieken in je nieuwe gezin te herkennen en handvatten om rust en harmonie te creëren waardoor iedereen zich thuis gaat voelen.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor stellen die (gaan) samenwonen en graag beter willen functioneren als gezin. Het grootste effect krijg je als je samen met je partner komt, maar ook in je eentje ben je in staat om duidelijke veranderingen aan te brengen. Herken je een van onderstaande of soortgelijke gedachten? Dan ben je van harte welkom bij de workshop.

 • Ik voel mij soms buitengesloten door mijn partner en zijn/haar kinderen.
 • Mijn partner is meer bezig met zijn/haar ex dan met mij.
 • Eigenlijk bepaalt een van onze exen wat er in ons gezin gebeurd.
 • Ik voel mij soms erg eenzaam in het nieuwe gezin.
 • Dat wat leuk en gezellig had moeten zijn voelt soms meer als een strijd.
 • Ik hou van mijn partner, maar ik zie dat mijn kinderen niet gelukkig zijn bij ons.
 • Mijn nieuwe partner snapt niet dat ik op goede voet probeer te blijven met mijn ex.
 • Er zit veel verschil tussen de opvoeding van mijn kinderen en zijn/haar kinderen.
 • Hoe meer ik mij inspan om alles op rolletjes te laten lopen, hoe slechter het gaat.
 • Ik ben doodop van het rekening houden met iedereen.
 • Het lijkt alsof alles wat ik doe niet gewaardeerd wordt.
 • Het lijkt alsof de kinderen altijd tussen ons in staan.

Wat biedt deze workshop jou?

Na afloop van de workshop heb je inzicht gekregen in:

 • De diverse dynamieken die een rol spelen in een samengesteld gezin.
 • Hoe je op subtiele wijze grote veranderingen kunt doorvoeren.
 • Hoe je waardering kunt krijgen van partner en kinderen.
 • Hoe je jouw rol in het gezin gezond kunt invullen.
 • Hoe je de rol van de ex-en kunt normaliseren.
 • Hoe jij en je partner elkaar tot steun kunnen blijven

Werkwijze

De workshop is interactief. Dit wil zeggen dat naast informatieoverdracht er ook ruimte is om samen met anderen (stellen of individuen) aan de slag te gaan om meer inzicht te krijgen in jouw situatie.

Duur

2 uur

Waar

In de oude kapel van het voormalige klooster van Ulft
F.B. Deurvorststraat 43 in Ulft – 1e verdieping (naast de lift)

Wanneer

21 mei; 18 juni; 9 juli *)
18:45 inloop – 19:00 start – 21:00 einde

Kosten

€ 50,00 per persoon
€ 75,00 per stel

*) Bij onvoldoende deelnemers wordt uw inschrijving doorgeschoven naar de volgende workshop