Workshop: Familieopstellingen

Familieopstellingen maken zichtbaar wat nauwelijks met woorden te beschrijven is. Het maakt duidelijk wat er in de onderstroom gebeurd. Zo kan een opstelling meer inzicht geven in jouw plek en jouw functioneren binnen het systeem. Dit systeem kan jouw gezin van herkomst zijn, het gezin waar je nu in leeft of bijvoorbeeld het systeem van je werk, vriendenclub of sportvereniging.

Een systeem is in harmonie als iedereen een plek heeft binnen dit systeem, op de juiste plek staat ten opzichte van elkaar en er een balans is in geven en nemen tussen de verschillende deelnemers in het systeem.

Vaak is de harmonie verstoort. Zo kan het zijn dat in een gescheiden gezin een van de kinderen de plek in heeft genomen van de uitwonende ouder. Een ander voorbeeld is de verstoring van de harmonie als twee systemen samenvloeien tot één nieuw systeem bij het vormen van een nieuw samengesteld gezin.

Voor wie is deze workshop?

Natuurlijk kun je samen met je partner komen, maar soms is het fijner om de workshop individueel te volgen. Er kunnen namelijk diepe persoonlijke inzichten komen die je wellicht eerst zelf wilt verwerken alvorens deze te delen met je partner.
Herken je een van onderstaande of soortgelijke vragen? Dan ben je van harte welkom bij de workshop.

  • Ik wil inzicht krijgen in terugkerende patronen in mijn leven of dat van mijn familie.
  • Ik wil inzicht krijgen in de onderlinge verhoudingen tussen mij en mijn (ex-)partner.
  • Ik wil inzicht krijgen in de onderlinge verhoudingen in mijn (samengestelde) gezin.
  • Ik loop regelmatig vast en weet niet goed waar dit aan kan liggen.
  • Je hebt zelf geen duidelijke vraag, maar je wilt, als representant, een bijdrage leveren aan het vinden van een antwoord op de vraag van anderen en hierdoor ook inzichten krijgen voor jezelf.

Wat biedt deze workshop jou?

Als vraagsteller ontvang je deze avond inzichten die een antwoord vormen op je vraag of op hetgeen er op dit moment speelt in je leven.
Ook als representant zal de opstelling inzichten bieden waarmee jij verder kunt.

Werkwijze

De avond begint met een introductie over Familieopstellingen en een oefening om de hectiek van de dag van ons af te gooien en in een ontspannen sfeer terecht te komen. Dit is belangrijk om als representant in de opstelling te kunnen waarnemen wat er gebeurd.

Indien je een vraag wilt inbrengen dien je dit aan te geven bij aanmelding. Per avond worden er maximaal twee vragen uitgewerkt. Als representant representeer je voor de vragen van anderen.

Duur

2 uur

Waar

In de oude kapel van het voormalige klooster van Ulft
F.B. Deurvorststraat 43 in Ulft – 1e verdieping (naast de lift)

Wanneer

28 mei; 25 juni; 16 juli *)
18:45 inloop – 19:00 start – 21:00 einde

Kosten

€ 75,00 als vraagsteller
€ 50,00 als representant

*) Bij onvoldoende deelnemers wordt uw inschrijving doorgeschoven naar de volgende workshop