Succesvol Scheiden


Ouders die uit elkaar gaan hebben de beste intenties en het belang van hun kind als hoogste prioriteit. In de praktijk blijkt de gezamenlijk invulling van het ouderschap voor velen behoorlijk lastig. Hoe deel je de zorg voor je kinderen met iemand, met wie je niet meer wilt samenleven? Je relatie is immers mislukt.

Mislukt of stukgelopen?

Rondom een scheiding spreekt men vaak over ‘mislukte’ relaties. Bedenk dat als iets mislukt is, je er helemaal niets aan hebt gehad. Vergelijk het met een mislukte taart. Die gaat regelrecht de kliko in. Als ouders heb je uit je relatie echter wel iets moois overgehouden: je kinderen. Daarom spreek ik liever over ‘stukgelopen’ relaties.

‘Ouderschap blijft bestaan’

Verantwoordelijkheid nemen

Ik hoor het mensen vaak zeggen: ouders moeten gewoon stoppen met hun onenigheid en hun verantwoordelijkheid nemen. Hoe dan? In het woord ‘verantwoordelijkheid’ zit het woord ‘antwoord.’ Je kunt pas verantwoordelijkheid nemen als je antwoorden hebt. En als ouders zit je vol vragen over hoe het verder moet en heb je geen antwoord op alle emoties die een scheiding met zich meebrengt.

Eerst de emoties dan de antwoorden

Voordat je de antwoorden formuleert, is het belangrijk om de lading van de relatie af te halen. Emoties kleuren je wereldbeeld en beïnvloeden je handelen bij het regelen van de scheiding. Dit leidt in de meeste gevallen tot teleurstelling op de langere termijn. Door te leren je emoties te neutraliseren en de communicatie op elkaar af te stemmen, kun je bij het onderhandelen daadwerkelijk uitgaan van het belang van de kinderen.

Wat te doen?

Ga aan de slag voor je kind. Gun jezelf het boek “Het Geheim Van Een Succesvolle Scheiding” van Wanda Vendrig, waarin de basis wordt beschreven van het unieke coachingsprogramma, dat jou helpt om weer met de andere ouder door 1 deur te kunnen. Deze zomer verkrijgbaar bij 1Door. Bovendien bevat het een boekenlegger die recht geeft op 10% korting op persoonlijke begeleiding.

Uit liefde voor je kind

Je hoeft het coachingsprogramma niet samen te doorlopen. Ook alleen kun je een wereld van verschil maken. Gun jij je kind een leuke jeugd, ondanks de scheiding? Koop het boek bij 1Door en verzilver je kortingsbon. Uit liefde voor je kind.