Samen ouders na de scheiding

Collegiaal ouderschap na jullie scheiding, omdat je je kinderen het beste gunt

Je kinderen gedijen als jullie als ouders door 1 deur kunnen na de scheiding

Hoewel jullie uit elkaar gaan, blijven jullie samen verantwoordelijk voor de kinderen. Dat begint bij goede afspraken in een uitvoerbaar ouderschapsplan tussen de ouders.
Daarnaast moet je allebei verder. Dat lukt het beste, wanneer je jullie gezamenlijk verleden een plek geeft. Zonder deze ballast stap je in de toekomst gemakkelijker over je eigen schaduw in het belang van de kinderen.

Ik noem het collegiaal ouderschap.

Collegiaal ouderschap in woord en daad

Kinderen scheiden niet. Ze hoeven daarbij geen last te hebben van het feit dat hun ouders dat wel doen.
Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Als scheidingscoach help ik jullie daarom het ouderschapsplan dat tijdens de scheiding is gemaakt, in de praktijk uit te voeren. En waar nodig bij te stellen. De praktijk blijkt namelijk vaak weerbarstiger dan aan de ontwerptafel bedacht. Het maakt hierbij niet uit of het ouderschapsplan bij 1Door of bij een ander is opgesteld.

Zolang jullie in onderling overleg tot goede afspraken komen is het strakke ouderschapsplan in feite onnodig. Het fungeert enkel hetzelfde als de brandverzekering die je afsloot: het liefst maak je er nooit gebruik van, maar het is je vangnet voor het geval dat…

Ouders zijn met respect voor elkaar

Samen ouders zijn, terwijl jezelf niet meer zoveel met de ander hebt, is best lastig. Je mag je niet meer met elkaars privéleven bemoeien, maar dat privéleven beïnvloedt ondertussen wel het leven van de kinderen. Wat mag je van elkaar verwachten en waar ligt de grens? Er is veel grijs gebied. Ik begeleid je hiermee om te gaan, zodat je elkaar de tijd kunt gunnen om, al struikelend, samen invulling te geven aan deze nieuwe relatie.

Loslaten en ruimte geven

Soms is het lastig de ander los te laten als partner. Weet dan dat er ook individuele hulp mogelijk is om op eigen benen verder te gaan. Gaandeweg leer je de ander de ruimte en vrijheid te geven om een leven op te bouwen zonder jou. Ondertussen gun jij jezelf hetzelfde.

We hebben ook een flyer over dit onderwerp
Klik hier voor de online versie