Bekijk deze podcast!

Renata Vermeulen in gesprek met Edwin Beijersbergen van Beijersbergen Coaching & Training.
Beide zijn zij scheidingscoach en begeleiden zij ouders voor- tijdens en na een scheiding op individuele basis om weer samen leuke ouders te zijn voor de kinderen.

Wat Edwin’s motto: “gun elkaar de kinderen” in de praktijk betekent wordt duidelijk als je hem hoort vertellen over zijn eigen scheiding.

Beijersbergen bemoeit zich, naast de individuele begeleiding van een ouder, ook met het bedrijfsleven. Hij begeleidt het management van grote bedrijven, maar ook de eigenaren van kleine bedrijven om de signalen op te kunnen vangen van medewerkers die zij afgeven op het moment dat zij last hebben van levensloopstress zoals een scheiding. Dit heeft namelijk grote impact op het bedrijfsleven gezien de cijfers die voortkomen uit onderzoek.
80% van de deelnemers die meededen aan dit onderzoek heeft de afgelopen 5 jaar te maken gehad met levensloopstress. Het ziekteverzuim tijdens een scheiding loopt op tot 7 % en vervolgens lopen ook de burn-outklachten in de jaren erna enorm op. Hierdoor stapelen de kosten voor het bedrijfsleven zich op. Tot wel 438 miljoen per jaar aan directe kosten om over de indirecte kosten nog maar te zwijgen.
Het is dus niet onlogisch dat bedrijven steeds vaker financieel en met flexibiliteit de medewerkers ondersteunen als zij een coach inschakelen om de levensloopstress te kunnen handelen. Het mes snijdt immers aan twee kanten.
Edwin Beijersbergen komt bij bedrijven door het hele land en kan daarbij ook terugvallen op zijn collega’s bij Succesvol Scheiden Nederland en dus ook op Renata Vermeulen van 1Door in de Achterhoek.

https://beijersbergencoaching.nl
https://1door.nl

Liever alleen luisteren:

Kijk of luister ook deze podcasts!