Bekijk deze podcast!

In de tweewekelijkse Podcast van Renata Vermeulen moet zij improviseren. Haar geplande gast kon door persoonlijke omstandigheden niet komen. Over op Plan B.

Jacarrino Dost van Advertising Heroes, normaal gesproken de man achter de schermen, neemt de rol van interviewer op zich waardoor Renata haar eigen gast is. Een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over de geschiedenis en achtergronden van 1Door.

Jacarrino vertelt over hoe hij als marketingadviseur overtuigd raakte van een juiste naam voor het bedrijf van Renata. Haar drijfveer is dat mensen na een conflict weer samen door 1 deur kunnen gaan. Eén deur. One door. En zie daar 1Door Mediation & Coaching was geboren. Tijdens de jarenlange samenwerking noemt Jacarrino haar regelmatig One-door-woman wat verdacht veel lijkt op Wonderwoman.

Samen halen ze herinneringen op hoe de focus van het bedrijf van heel breed naar heel smal ging. Als all-round mediator begeleidde Renata conflicten bij overheid, binnen bedrijven en in families. Gaandeweg bleek dat de passie altijd lag, daar waar kinderen in het spel zijn. Nu begeleid zij alleen nog maar ouders rondom een scheiding.

Vanuit deze focus is 1Door weer uitgebreid en bestaat nu uit vier pijlers.  De eerste pijler is de hulp rondom de scheiding. Zowel de zakelijke kant als de psycho-emotionele kant krijgt voldoende aandacht. Want zoals Renata zegt: “Als de zakelijke kant geregeld is, denkt men vaak dat men klaar is. Maar voor ouders begint het dan pas. Dan komt het erop aan. Dan moet blijken hoe goed ouders nog samen hun opvoedende rol kunnen invullen. En dat is nooit gemakkelijk.”

En hiermee is de tweede pijler geboren. Als Succesvol Scheidencoach begeleidt Renata ouders die individueel hulp willen om de scheiding te verwerken en emotioneel neutraal te staan ten opzichte van de andere ouder. Ze leert hoe de ouder de kinderen kan begeleiden in deze ingewikkelde tijd.

De derde pijler is de volgende stap op de tijdlijn. Begeleiding op het moment dat er een nieuwe partner komt in het leven van een van de ouders. De dynamieken in een samengesteld gezin zijn zo anders dan in een kerngezin dat het niet verkeerd is hier begeleiding bij te vragen. Er zijn immers heel veel mensen die hierdoor geraakt worden. Het gaat niet alleen om de liefde tussen het nieuwe koppel. De biologische ouder moet tijd en aandacht verdelen tussen kinderen en nieuwe partner. De kinderen en de stiefouder hebben niet vanzelfsprekend een band met elkaar. En ook de andere biologische ouder krijgt te maken met deze nieuwe pion in het team van opvoeders. Het is een systeem waar aan alle kanten aan getrokken wordt.

De laatste pijler op de tijdlijn staat aan het begin. Relatiecoaching. Nadat menig ouder na afloop van een coachtraject zei: “Als ik dit eerder had geweten en geleerd, was mijn relatie wellicht niet stuk gegaan” besloot Renata om een coachtraject te ontwikkelen gericht op ouders die (nog) niet willen gaan scheiden maar eerst nog willen investeren in hun relatie. Uit liefde voor hun kind(eren).

www.1door.nl

Liever alleen luisteren:

Kijk of luister ook deze podcasts!